Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Over Iselinge > Uitgangspunten

Uitgangspunten

Vind je dat elk kind een goede leraar verdient? En schuilt er zo'n leraar in jou? Dan zit je goed bij Iselinge Hogeschool. Bij Iselinge leer je het onderwijsvak praktijkgericht, in een goede sfeer en met alle faciliteiten die je nodig hebt. We vinden we dat elk kind zichzelf mag zijn en de ruimte moet krijgen om zijn eigen weg te kiezen. Op Iselinge leiden we je op tot een leraar die kinderen kan inspireren en die maatschappelijk betrokken is. Je speelt in op individuele verschillen en geeft passend onderwijs, bijvoorbeeld aan kinderen met gedrags- of leerproblemen.

Typisch Iselinge daarbij is de aandacht die besteed wordt aan de vraag hoe kinderen leren. We zien graag dat kinderen experimenterend, onderzoekend en nieuwsgierig actief zijn. In het onderwijsprogramma heeft wetenschap en techniek voor kinderen daarom een belangrijke rol. Ook besteden we volop aandacht aan het doen van onderzoek en het onderwijskundig toepassen van allerlei nieuwe multimediale mogelijkheden.

Bijzonder is ook onze samenwerking tussen de verschillende levensbeschouwelijke richtingen in het onderwijs. Je kunt kiezen of je opgeleid wilt worden voor het openbaar/algemeen bijzonder, het protestants-christelijk of het katholieke onderwijs.