Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Studie-info > Toelating

Toelating

Toelatingseis voor de vierjarige reguliere opleiding (voltijd en deeltijd) is een diploma havo, vwo, mbo-niveau 4. De academische pabo is speciaal ontwikkeld voor vwo-studenten en excellente havisten.

Ben jij al in het bezit van een diploma van een hbo- of wo-opleiding, dan kun je instromen in de deeltijd verkorte opleiding. Wij houden rekening met wat je al kunt. In principe leiden we je dan binnen twee à drie jaar op tot volledig bevoegd leraar basisonderwijs.

De duale opleiding is bedoeld voor onbevoegde leraren met een benoeming in het primair onderwijs (bijvoorbeeld onderwijsassistenten). Om toegelaten te worden tot de duale opleiding moet je tenminste twee jaar werkzaam zijn in het onderwijs. Buiten een formeel arbeidscontract in het primair onderwijs is een tweede eis om toegelaten te worden een ingevulde samenwerkingsovereenkomst tussen de student, de werkgever en de opleiding, waarin afspraken over begeleiding binnen de school, stage-afspraken en studiefaciliteiten worden vastgelegd. Je loopt tijdens de opleiding één dag per week stage buiten je eigen schoolbestuur.

Heb je niet het vereiste diploma en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je uiterlijk 20 april een toelatingsonderzoek aanvragen om alsnog toegelaten te worden. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Na ontvangst van dit formulier en jouw CV krijg je van ons een schriftelijke bevestiging van ontvangst en een uitnodiging voor het volgen van een pretraject. Dat is een programma van enkele avonden, waarmee jij een beeld krijgt van wat studeren aan een hbo-opleiding betekent en waarmee wij bepalen of we je geschikt vinden om toegelaten te worden. Dit programma vindt plaats in de maanden mei en juni. Na deze avonden wordt in een gesprek op basis van de resultaten bepaald of je wordt toegelaten. De kosten voor het pretraject en het toelatingsgesprek bedragen 165 euro.