Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Opleiding > Studieopbouw

Studieopbouw

Er zijn vier fasen die je tijdens je opleiding doorloopt. Afhankelijk van de variant die je gekozen hebt zijn de fasen in de opleiding langer of korter.

Fase 1. Opleidingsbekwaam

Tijdens deze fase bepaal je of je enthousiast bent over het beroep van leraar basisonderwijs en de opleiding. Daarnaast beoordelen we jouw capaciteiten om dat beroep succesvol uit te kunnen voeren.

Fase 2. Taakbekwaam

Tijdens deze fase ligt het accent op het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van onderwijs aan kinderen in de midden-, onder en bovenbouw.

Fase 3. Werkplekbekwaam

Tijdens deze fase werk je vooral aan het verbeteren van je adaptieve gedrag als leraar; je leert omgaan met verschillen tussen kinderen. Verder ontwikkel je je als teamlid: je levert een bijdrage aan de schoolontwikkeling en doet onderzoek op de werkplek.

Fase 4. Startbekwaam

Tijdens de afstudeerfase loop je een lio-stage (leraar in opleiding) of eindstage en werk je onder meer aan het afstudeerwerkstuk.