Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Opleiding > Stage

Stage

Een belangrijk onderdeel van je studie is de stage. Je werkt aan alle taken die bij het beroep van leraar basisonderwijs horen. Deze taken staan beschreven in de compententiegids.

Als voltijdstudent loop je in het eerste en tweede studiejaar één dag per week stage en vier keer een stageweek. In het eerste jaar is dit op dinsdag, het tweede jaar de donderdag. Studenten aan de academische pabo lopen twee dagen per week stage op donderdag en vrijdag. In het derde en vierde studiejaar solliciteer je naar een stageschool, waar je meer dagen in de week aanwezig bent. Als deeltijd reguliere student loop je één dag per week stage, de dag is naar keuze. Als deeltijd verkorte student heb je twee dagen stage in de week, de dagen zijn naar keuze (bij voorkeur maandag, dinsdag of donderdag). Als duale student mag je zelf je stageschool kiezen, waar je één dag in de week stage loopt.

Je hoeft in de eerste twee jaar niet zelf op zoek te gaan naar een stageschool, dat wordt door het stagebureau geregeld. Het stagebureau onderhoudt de contacten met de stagescholen in de regio.