Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda 
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Studie-info > Na Iselinge Hogeschool
 

Na Iselinge Hogeschool

Iselinge Hogeschool wil graag contact met je houden als je bent afgestudeerd. Daarom organiseren we diverse activiteiten om ervaringen en gedachten uit te wisselen en elkaar vragen te stellen. Door een website biedt Iselinge Hogeschool je de ruimte om ons en elkaar te blijven informeren en te volgen. Wij nodigen je uit om regelmatig op de website te kijken en aan activiteiten mee te doen: alumni website Iselinge Hogeschool.

 

Als je na de opleiding aan Iselinge Hogeschool in het onderwijs gaat werken, is het bovendien belangrijk om te blijven leren en je verder te ontwikkelen. Via IJsselgroep en SONedutraining kun je gericht verder studeren.

 

IJsselgroep richt zich op de verdere professionalisering van leraren basisonderwijs in de vorm van nascholing, ondersteuning en advisering. Als je niet (meteen) voor de klas wilt na de opleiding, zijn er andere mogelijkheden. Je kunt ook gaan werken in het jeugd-, club- en buurthuiswerk. Vaak zijn dan nog wel aanvullende cursussen nodig. Ook bestaat de mogelijkheid om verder te studeren. Je kunt dan doorstuderen aan een andere hbo-instelling of aan de universiteit.

 

Verder studeren

Afgestudeerden van Iselinge Hogeschool kunnen soms in twee of drie jaar een andere hbo-opleiding afsluiten. Voorbeelden van hbo-opleidingen die goed aansluiten zijn: lerarenopleiding voortgezet onderwijs, hoger sociaal-agogisch onderwijs zoals sociaal-pedagogische hulpverlening en culturele maatschappelijke vorming.

 

Afgestudeerden van de lerarenopleiding basisonderwijs kunnen bovendien sommige universitaire studies in twee of drie jaar afronden. Voorbeelden zijn (toegepaste) onderwijskunde en (ortho)pedagogiek.

 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op Iselinge Hogeschool deel te nemen aan de cursus Specialist po/vo; werken in het onderbouw van het vmbo. In deze cursus heb je een (betaalde) stageplaats in het vmbo en krijg je inhoudelijke ondersteuning op de hogeschool.