Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Scholen > Masters

Masters

Als je als leerkracht verder wilt studeren kun je een verkorte universitaire studie (onder andere onderwijskunde, orthopedagogiek, Nederlands en transculturele pedagogiek) of een master volgen. Iselinge Hogeschool biedt de masters Leren & Innoveren en Special Educational Needs aan.

Master Leren & Innoveren aan

De masteropleiding Leren & Innoveren is bestemd voor ervaren en getalenteerde leraren die een rol van betekenis willen spelen bij de vernieuwing van het onderwijs.

Wil je als professionele leraar vanuit de praktijkomgeving een voortrekkersrol vervullen in de vernieuwing van het onderwijs? Samen met je collega’s het onderwijs op je school verder ontwikkelen? Een uitdagende opleiding op niveau volgen? Kennis delen en ontwikkelen? Leren van de ervaringen van collega’s van andere scholen en onderwijsrichtingen?

Deze opleiding stelt ervaren en talentvolle leraren in staat om het beste uit zichzelf en uit het onderwijs te halen. De opleiding is extra aantrekkelijk omdat ze in aanmerking komt voor de Lerarenbeurs.Na een succesvolle afronding van de masteropleiding Leren & Innoveren ontvang je een mastertitel. Heb jij als betrokken leraar de ambitie om meer bij te dragen aan de kwaliteit van het onderwijs, dan mag je jezelf de informatie op deze website niet onthouden!

Lees verder op www.masterlereninnoveren.nl. Deze website geeft je informatie over de masteropleiding Leren & Innoveren.

Master Special Educational Needs

Om leerlingen met een speciale hulpvraag bijvoorbeeld op het gebied van gedrag of leren beter te leren begeleiden, kun je de master Special Educational Needs (SEN), leraar speciaal onderwijs volgen. Deze opleiding wordt zowel in deeltijd als voltijd in Doetinchem, verzorgd door het Seminarium voor Orthopedagogiek. De opleiding staat in het teken van het vergroten van kansen en mogelijkheden voor kinderen en jongeren in een onderwijsomgeving die uitgaat van gelijkwaardigheid en gericht is op persoonlijke groei en emancipatie. De focus is hierbij vooral gericht op leerlingen met speciale onderwijsbehoeften. Diversiteit wordt in dat kader niet alleen gezien als opgave maar vooral als een uitdaging om alle kinderen en jongeren maximale mogelijkheden te bieden bij het verwerven van een volwaardige plaats in de samenleving.

De opleiding komt in aanmerking voor de zogeheten lerarenbeurs voor scholing. De voltijd voor studiefinanciering. Meer informatie over het aanvragen van deze beurs kunt u vinden bij DUO.

Voor inhoudelijke informatie kunt u terecht bij Els van den Dries, telefoon 088 481 7810 of kijk op de website van het Seminarium voor Orthopedagogiek.