Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Opleiding > Het eerste jaar

Het eerste jaar

Onderwijs geef je niet, onderwijs maak je. Je leert mooi en avontuurlijk onderwijs ontwerpen en voert de activiteiten waar mogelijk uit. Je maakt dit jaar kennis met inhouden en werkvormen onder de motto’s ‘nieuwsgierig en actief’ en ‘tools of the mind’. Dat betekent dat je zelf nieuwsgierig en actief zult zijn en vooral ook dat de kinderen in jouw stagegroep nieuwsgierig en actief zullen leren. Op welke manier ze leren zullen we in de diverse modules gaan verkennen.

De verschillende opleidingsvarianten kennen een introductie. Doel van deze introductie is dat jij de opleiding leert kennen, dat jij je medestudenten leert kennen en dat wij jou leren kennen. Voor voltijdstudenten geldt dat er sprake is van een introductieweek. Voor de deeltijdopleiding geldt dat de introductie gepland is op een zaterdag.

Als je leraar in het basisonderwijs wilt worden, moet je de leerstof zelf natuurlijk goed beheersen. Alle eerstejaarsstudenten leggen daarom een reken- en taaltoets af om te laten zien dat hun eigen vaardigheden op voldoende niveau zijn. Wij bieden je hierbij goede ondersteuning.

Wil je graag, al voordat je aan de opleiding begint, een steuntje in de rug om jouw reken- en taalvaardigheden op niveau te brengen? Dan bieden we jou de mogelijkheid om bij onze hogeschool de zomercursus rekenen en taal te volgen.