Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda 
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Studie-info > Verworven competenties
 

Eerder verworven competenties (EVC’s)

Studenten kunnen voor de opleiding in aanmerking komen voor vrijstellingen, versnellingen of verkortingen. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, kunnen we eerder verworven competenties (EVC’s) in relatie brengen met de eisen van onze opleiding. Afhankelijk van je achtergrond, doet het EVC-bureau een onderzoek. Een onderzoek kan bestaan uit het wegen en waarderen van diploma’s en certificaten die een verzoek tot vrijstelling ondersteunen. Het onderzoek kan echter ook vergezeld gaan van gesprekken, het in kaart brengen van stage- en studiebeoordelingen tijdens de opleiding en zelfs tot een uitgebreid assessment.

 

Vermoed je dat jij in aanmerking komt voor aanpassingen in het programma, dan kun je tijdens open dagen en kennismakingsdagen contact leggen met de coördinator. Leg kort de achtergrond van je vraag uit. De coördinator zal je daarna –indien van toepassing- in contact brengen met het EVC-bureau.

 

Het EVC-bureau zal op grond van het onderzoek een advies uitbrengen aan de examencommissie. Mogelijk zijn er kosten verbonden aan dit onderzoek. Je krijgt daarover dan vooraf bericht. De kosten van een toelatingstraject bedragen € 65,-, de kosten van een totaal assessment bedragen € 750,-.