Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Over Iselinge > Beroep in beeld

Beroep in beeld

Leraar in het basisonderwijs is een prachtig, afwisselend en veelzijdig beroep. In het leraarschap gaat het namelijk al lang niet meer alleen om het geven van lessen. Je vormt de onmisbare verbinding tussen kinderen en maatschappij. Een goede leerkracht weet de talenten van kinderen te benutten en speelt een belangrijke rol bij de emotionele, verstandelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Dat doet hij door goede instructies te geven, kinderen op maat te begeleiden, hoge verwachtingen uit te spreken en eisen te stellen en de kinderen te motiveren tot leren.

Kinderen verdienen goed onderwijs. En jij, als toekomstige juf of meester, natuurlijk ook. Op Iselinge leer je hoe je mooi, doelgericht en avontuurlijk onderwijs kunt ontwerpen en verzorgen. Wij leiden competentiegericht op. Zeven competenties zijn bepalend voor jouw groei als leraar:

·   Je bent pedagogisch competent; je zorgt voor een veilige en uitnodigende sfeer, waarin kinderen kunnen leren en leren hun grenzen te stellen.

·   Je bent didactisch competent; je kunt goed uitleggen en je weet een krachtige leeromgeving te creëren.

·   Je bent interpersoonlijk competent; je bent in staat goed om te gaan met kinderen en relaties.

·   Je bent organisatorisch competent; je kunt je klas goed managen.

·   Je bent competent in samenwerking met je collega’s.

·   Je bent competent in samenwerking met de omgeving; je hebt een werkbaar contact met ouders van kinderen en je weet goed samen te werken met instanties buiten de school.

·   Je bent competent in reflectie, ontwikkeling en ontmoeting; je denkt steeds na over je vak en jouw functioneren, je stelt kritische vragen en stelt steeds weer nieuwe doelen.