Over Iselinge|Opleiding|Studie-info|Scholen|Agenda
    U bent hier: Iselinge Hogeschool > Opleiding > Opleidingsvarianten > Academische pabo

Academische pabo

Word leerkracht én master

Wil jij leerkracht in het basisonderwijs worden? Dan is de pabo echt iets voor jou. Maar wil je nóg meer uit je studie halen? Maak dan kennis met de academische pabo van Iselinge Hogeschool. Deze unieke opleiding is speciaal ontwikkeld voor vwo-studenten en excellente havisten en combineert een gedegen hbo-opleiding met een uitdagend universitair programma.

Doel opleiding

Aan het eind van de vierjarige opleiding ontvang je een diploma leraar basisonderwijs en heb je alle negen modules van het schakelprogramma Onderwijskunde van de Open Universiteit afgesloten. Na een succesvolle afronding heb je toegang tot de universitaire master Actief Leren. Je kunt vervolgens direct aansluitend studeren aan de Open Universiteit. In dat geval kun je bijvoorbeeld werk (je bent immers gediplomeerd leerkracht) en verdere universitaire studie combineren en gebruikmaken van de terugkommiddagen op Iselinge Hogeschool.

De academische pabo is meer dan twee opleidingen apart: we bieden je een programma waarin je binnen de pabo toepast wat je in het universitaire programma geleerd hebt. Ook biedt Iselinge Hogeschool extra begeleiding en ondersteuning bij het verwerven van de universitaire onderzoeksvaardigheden.

Beroepsperspectief

Eerst en vooral: je wordt een uitmuntende leerkracht die binnen de school een kritische en onderzoekende rol weet te spelen. Iemand waarmee elke directeur uit het onderwijs blij is! Je bent in staat om na de opleiding binnen het team kwaliteitsimpulsen te geven: collega’s kunnen op je terugvallen, de inzetbaarheid binnen de school wordt groter, je bent inspirerend en weet collega’s te enthousiasmeren voor innovaties. Besturen zijn vrij in het toekennen van een functie met een bijpassende salariëring.

Studenten van de academische pabo opteren veelal voor coördinerende, leidinggevende of innoverende taken binnen de school, vaak in combinatie met het verzorgen van onderwijs. Omdat je breed bent opgeleid zit je niet voor één gat gevangen: je scoop is breed, zeker nadat je de universitaire master hebt afgerond.

Durf jij de uitdaging aan?

Er is plaats voor maximaal 25 studenten. Via Studielink kun je je inschrijven voor de academische pabo. Inschrijving is een voorwaarde om mee te doen aan de intakeprocedure. Vul verder het aanvraagformulier in en stuur het op. Na inschrijving krijg je een uitnodiging voor een eerste kennismakings- en intakedag of -avond. Tijdens die kennismaking onderzoeken we met behulp van twee webbased vragenlijsten je drijfveren en motivatie. Daarnaast moet je een schrijfopdracht inleveren. Het resultaat ervan bespreken we daarna met je in een criteriumgericht interview. Kort daarna krijg je schriftelijk bevestigd of je bent toegelaten tot de academische variant.

Tijdens het eerste opleidingsjaar van de academische pabo kun je niet switchen naar een andere opleidingsvariant. Aan het eind van het jaar bestaat er -onder condities- de mogelijkheid om verder te studeren in de reguliere opleiding. Dat is bijvoorbeeld interessant als je wél een goede prestatie hebt geleverd in het paboprogramma en de stage, maar minder succesvol bent geweest in het universitaire programma. Wil je informatie over de academische pabo, e-mail dan naar Eric Besselink.

·          Samen leren >>

·          Studiekosten >>

Klik hier voor het artikel: De academische pabo Iselinge.

Klik hier voor het artikel: Mediawijsheid aan de pabo.

Klik hier voor het artikel met informatie over: Smart teaching met een camera.

Wil jij meer uit je pabo studie halen?

Voorlichting en brochure academische pabo
Lees verder >

Volg de academische pabo op Twitter

Lees verder >