Masterclass over de zon

Op 21 juni, de eerste dag van de zomer, organiseren Iselinge Hogeschool en 4 basisscholen in de regio (de Oersprong en de Mariaschool uit Ulft, de Bosmark uit Dinxperloo en ’t Montferland in ’s-Heerenberg) een masterclass-ochtend over de zon. Deze masterclass is van 10.15 tot 13.15 uur en vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Het is speciaal gericht op leerlingen van groep 7 en 8. De masterclass is de afsluiting van een onderzoekend leren project waarbij de leerlingen onderzoek hebben gedaan naar de zon.

Tijdens deze ochtend zal Freddy Nauta, astrogids van publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem, de leerlingen de wonderen van de zon tonen. Daarnaast zullen de leerlingen in een workshop kennis maken met Solly, de zon-etende robot, waar kinderen zelf mee leren onderzoeken en ontwerpen. Tenslotte biedt Iselinge Hogeschool in samenwerking met ruimtevaartorganisatie Esero de leerlingen een scala aan onderzoekende activiteiten aan over het zonnestelsel.

De masterclass is de verdiepende fase in een onderzoeksproject van basisscholen, Iselinge hogeschool en de Open Universiteit. Deze Academische Werkplaats onderzoekt hoe leerkrachten het proces van onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) begeleiden en evalueren.

Meer informatie over het project is te vinden op: (http://www.awonderwijs.nl/projecten-academische-werkplaats/onderzoekend-en-ontwerpend-leren-in-thematisch-zaakvakkenonderwijs/)

Voor vragen over het project of de masterclass kunt u contact opnemen met Peter Roos, docent natuur en techniek Iselinge Hogeschool, peter.roos@iselinge.nl aanmelden kan via het invullen van onderstaand formulier: